Johtoryhmään boostia

Miten hyvin johtoryhmäsi toimii yhtenä tiiminä? Miten saatte tukea toisiltanne? Kuinka onnistutte vaikuttamaan toisiin tiimeihin, sidosryhmiinne ja kumppaneihin? Mitä uutta liiketoiminnan muutokset vaativat?

Boostia johtoryhmälle saadaan kahdella tavalla: tiimin painekäyttäytymisprofiiliin perustuva Management Audit analysoi johtoryhmän nykytilanteen. Tämän pohjalta voidaan jatkaa vaikuttavaan kehittämiseen.

A. Miksi Caleidocons™ Management Audit?

Tulokset kertovat päätöksenteko- ja toimintatavasta ja tekevät näkyväksi mistä mahdolliset ristiriidat johtuvat, miksi yhteistyö ei aina suju .

Kehittämistarpeet identifioitu ja miten hyödyntää ihmisten erilaisuutta

B. Miksi Caleidocons™ yhteistyö?

Lupaamme alle 20 tunnin yhteistyöllä vaikuttavia tuloksia. Ja bonuksena omaan arkeen soveltuvia coachingtaitoja. Näin varmistat, että johtoryhmän

  • toiminta ja päätöksenteko on optimaalista myös painetilanteissa
  • vuorovaikutus toimii
  • vaikuttaminen sidosryhmiin onnistuu
  • keskinäinen luottamus paranee

Miten tähän päästään?

Johtoryhmän kehityskaari rakennetaan tiimicoachingin menetelmin, jolloin kehittyminen tapahtuu tiiminä.  Se varmistaa että vaikuttavuus ulottuu koko organisaatioon ja erilaisiin verkostoihin.

Yhteistyö on prosessi, me haastamme ja rohkaisemme, innostamme uusien toimintatapojen löytämiseen, olemme nähneet että vastarannan kiiskitkin innostuvat!

Yhteistyö ei kuormita, kun agendalla on johtoryhmän priorisoimat teemat. Tekeminen on dynaamista, kun yhteistyötä ohjaa kaksi ammatticoachia ja tapaamisen kesto on max kolme tuntia.

Painekäyttäytymismittaukset tehdään yksilöllisesti, mutta tiimiprofiili tuo suoraan asian ytimeen: mitä  johtoryhmässä tapahtuu tiukoissa tilanteissa ja miten varmistaa päätöksenteko kriittisillä hetkillä.

Kun ryhmässä tapahtuu muutoksia, uudet jäsenet saavat oman profiilinsa ja ryhmäprofiili uusitaan. Johtoryhmän muiden jäsenten ei tarvitse tehdä painekäyttäytymismittausta uudelleen, koska painekäyttäytymistapa ei muutu. Uuden ryhmäprofiilin pohjalta toteutetaan tarvittava määrä jatkotapaamisia.

Jaa tämä artikkeli: