Webinaari 2.4.2020 Mitä meille tapahtuu painetilanteesssa?

Hyökkäävä kivikautinen tiikeri

Elämme poikkeuksellisia aikoja koronaviruksen vallassa. Epävarmuus, yllätyksellisyys, oman arjen myllerrys ja työn muuttuminen etätyöksi ja kalsaripalavereiksi on iso muutos. Puhumattakaan liiketoiminnan täydellisen hyytymisen aiheuttamista murheista. Nämä luovat jokaiselle painetta ja stressiä.

Kun luolaihmisten aikaan stressireaktion sai aikaan fyysinen uhka, esimerkiksi sapelihammastiikeri, nykyihmisen uhat tulevat yhteistyössä ja toisista ihmisistä. Meidän aivomme ovat optimaalisia luolaihmisen elämään ja koko kehomme reagoi uhkaan kuin vastassa olisi se sapelihammastiikeri.

Stressireaktio muuttaa ajattelun hitaasta, rationaalisesta ja loogisesta ajattelusta nopeaan, autopilotin ohjaamaan toimintaan, jolloin rationaalisuus, analyyttisuus ja loogisuus katoavat. Silloin hamstrataan wc-paperia ja tomaattimurskaa kotiin, eli aktiivisuus lisääntyy mutta ajattelu loppuu.

Painetilanteessa meillä ihmisillä on taipumus tehdä huonoja valintoja ja surkeita päätöksiä. Olemme taistele tai pakene -tilassa. Pitkittyessään paine ja stressi vaikuttavat haitallisesti ihmisen kognitiiviseen toimintaan.

Mieti, mitä yhteistyölle tapahtuu näissä tilanteissa, kun kaikki osallistujat ovat taistelemassa tai pakenemassa, puolustautumassa kaikkea vastaan? Mitä tapahtuu päätöksenteolle?

Pidämme webinaarin torstaina 2.4.2020 klo 15-15.45 ja jaamme kokemuksia ja vinkkejä painetilanteisiin.

Haluaisitko tietää lisää? Tilaa lisämateriaali / webinaarilinkki sähköpostiisi.

Kirjoita alle sähköpostiosoitteesi niin saat materiaalin / linkin.

Jaa tämä artikkeli: