Uusi tapa selättää työstressiä – tutkimushanke

 

 

Syksy alkaa uuden ja innostavan tekemisen merkeissä. Seuraamme ryhmäcoachingin vaikuttavuutta biodatan pohjalta tutkijoiden kanssa!

Caleidocons on mukana Business Finlandin rahoittamassa tutkimushankkeessa, jossa halutaan löytää ratkaisuja aikamme pahimpaan vitsaukseen – työstressiin. Olemme mukana ryhmäcoachingin asiantuntijoina ja teemme yhteistyötä VTT:n ja työterveyslaitoksen tutkijoiden kanssa.  

Kuormittuminen ja työuupumus ovat työelämän isoja ongelmia, jotka näkyvät liiketoiminnan tuloksissa. Yksilötasolla kuormittuminen vaikuttavaa myös yksityiselämään ja onnistumisen tunteisiin ja läheistenkin hyvinvointiin. Kuormittumisen, palautumisen, unen ja liikkumisen yhteydet tunnetaan tieteellisistä tutkimuksista. Beyond Zen -hanke antaa henkilökohtaista tietoa osallistujan omasta tilanteesta.  

Seuraava taulukko tiivistää mitä uutta Beyond Zen tarjoaa verrattuna esim. Firstbeat-mittauksiin. 

  Beyond Zen  Firstbeat 
Datatyyppi  Biodata ja data käyttäytymisrutiineista              Biodata 
Datan kerääminen  Jatkuva  Kolme päivää 
Datan keräämistapa  Ranneke ja puhelin  Elektrodit rinnassa 
Analyysi ja raportointi  Yksilöllinen  Normipohjainen 
Raportit asiakkaallei  On-line analyysi, jatkuva raportointi   Raporttilomake  

 

Arkikokemuksesta tiedämme, että muutoksen tekeminen työtapoihin, liikunta- tai unitottumuksiin on vaikeaa. Tiedämme myös, että historiatieto tai pelkkä dataseuranta harvoin johtaa kestäviin tuloksiin.

Hypoteesimme on: biodata, käyttäytymisrutiinit ja ymmärrys ihmisaivojen toiminnasta yhdistettynä ryhmäcoachingiin tuo vaikuttavia ja kestäviä tuloksia neljässä kuukaudessa. Tätä teemme  yhteistyössä 30 osallistujan kanssa ja työ alkaa syyskuun 2018 alussa.

Jännittäviä aikoja edessä, seuraa tätä blogia syksyn mittaan, niin kerron kokemuksistamme.  

Jaa tämä artikkeli: