Upeinta painekäyttäytymistestissä? Liisa bloggaa

 

Inhimillisesti ajatellen upeinta lienee se, että painekäyttäytymistesti ei luokittele testattavaa toista huonommaksi. Olemme erilaisia, reagoimme jokainen paineen alla yksilöllisesti. Ei ole tapaa, joka olisi toista voitokkaampi tilanteessa kuin tilanteessa. Päinvastoin! 

Vuosikausia on puhuttu erilaisuuden oleellisuudesta hallitusten ja johtoryhmien kokoonpanoissa. Muutos on hidasta, kun ihminen tapaa valita kaltaisensa kumppanin. On niin kivaa, kun toinen innostuu puolesta sanasta. Ja sitten sitä rynnistetään yhdessä riskeistä välittämättä tai palaudutaan hetken vertaa reflektoimatta ja samat virheet toistaen. Ystävien kesken ihanaa hulluttelua, vaan kun liiketoiminnassa pelissä ovat muidenkin varat, toisinajattelijasta on uskomattoman suuri hyöty. ”Lika barn leka bäst” – sarjassa sanontoja, jotka joutavat romukoppaan. Ihmisen suku olisi hävinnyt maapallolta jo ammoisina aikoina, jos olisimme kaikki suin päin sapelihammastiikerin kitaan hyökkääjiä. 

Kimmo Feldt osoitti väitöskirjassaan (Helsingin yliopisto 2010), että painekäyttäytyminen korreloi johtamisen tulosten kanssa. Mielettömän mielenkiintoista! 

Testaajana minusta hauskinta on nähdä testattujen iloisen ilmeet testin jälkeen. 

Kun tunnistamme oman tapamme paineistua, opimme myös havainnoimaan muita. Huomaamme, kenen oudolta kuulostavan neuvoja kannattaa kuunnella. Caleidoconsin neurocoachingilla tuloksiin edetään vauhdikkaasti. 

Bisneksen kannalta parasta coachingissa, joka alkaa yksilöllisillä painekäyttäytymistesteillä ja jatkuu ryhmäcoachingilla, on sen tehokkuus. Tuloksiin päästään voimavaroja tuhlaamatta. Muutos käynnistyy yksilöstä ja leviää lumipallon tavoin ryhmästä koko yhteisöön. 

Joko teidän yrityksenne hyödyntää Caleidoconsin neurocoachingia? 

Jaa tämä artikkeli: