Mistä tiedän että coach on hyvä?

Syyskauden alkaessa pohdimme ja valitsemme yhteistyökumppanit kehityshankkeisiin. Coaching on osoittautunut tehokkaaksi ja vaikuttavaksi kehittämisen menetelmäksi yksilö- ja tiimitasolla. Asiantuntijat ovat kartoittaneet kriteereitä hyvälle coachille kansainvälisesti.

Kolme seikkaa laadun varmistamiseen

Coaching-suhde on luottamuksellinen ja kokonaisvaltainen kehittämisen tapa. Ammatticoachin tunnistat ja laadukkaan yhteistyön perusta rakentuu kolmesta elementistä. Ammattimaisen coachingin laadunvarmistus alkaa tällä kysymyksellä:

1) Kuuluuko coach kansainvälisesti tunnustettuun coaching-järjestöön, kuten International Coaching Federation (ICF)?

ICF-jäsenyys varmistaa sen, että coach on suorittanut hyväksytyn koulutusohjelman ja hänellä on coaching-kokemusta, hän seuraa coaching-prosessin standardeja ja noudattaa eettisiä periaatteita. Sertifiointi kertoo kokemuksesta ja hyväksytystä näyttökokeesta. Jäsenyys myös edellyttää jatkuvaa itsensä kehittämistä ja sitä, että coachilla on oma mentor-coachinsa.
Monet coachit ja psykologit kutsuvat itseään coacheiksi, vaikka heillä ei ole ammattijärjestöjen tunnustamaa koulutusta eikä näyttötutkintoa. Ole kriittinen ja selvitä coachin ammatillinen tausta!

2) Tarjoaako coach muita kehittämisen menetelmiä kuin coaching? Laajempi ymmärrys ihmisten kehittämisestä ja monipuolinen kokemus on hyvän coachin etu.

3) Millaiset vuorovaikutustaidot coachilla on? Coaching ei ole pelkkää tiedettä ja teoriaa, vaan se on myös intuitiota ja taidetta. Coaching-suhde on parhaimmillaan rohkeaa haastamista; uusien ajatusten löytämistä, askelia uudella polulla tai erilaisella tavalla ja olemisen opettelua. 

Caleidocons-coachit ovat ICF:n jäseniä ja ACC-sertifioituja coacheja. Osallistavien menetelmien innovatiivisia ammattilaisia; ota yhteyttä.

Jaa tämä artikkeli: