Lisää vaikuttamistaitoja

Eikö sanomasi mene perille? Soutavatko kollegasi eri suuntaan? Onko ongelmien käsittely vaikeaa? Koetko kiireen ja painetilanteita päivittäin? Ajattele, jos löytäisit näihin tilanteisiin uusia keinoja. Mikä muuttuisi?

Neurotiede ja aivotutkimus tuo uutta tietoa ihmisen toiminnasta. Painetilanteessa analyyttinen ajattelu loppuu, huomikokyky kapenee, rohkeus ja innovatiivisuus katoavat. Ja silloin teemme huonoja valintoja ja päätöksiä. Tähän voi kuitenkin vaikuttaa, painekäyttäytymisen voi katkaista, kun sen tunnistaa.

Caleidocons tuo painekäyttäytymistestin avulla tiedostamattoman aivoalueen toimintaa näkyväksi.   Näin varmistat loogisen ajattelun ja rationaalisen toiminnan kriittisessä päätöksentekotilanteessa. Kun ymmärrät miten aivot ohjaavat toimintaa, onnistut paremmin yhteistyössä.

Miksi Caleidocons™ valmennus?

  • Löydät vaikuttamistaitoja asioiden edistämiseen
  • Saat vuorovaikutustaitoja vaikeiden asioiden käsittelyyn
  • Jokaisen itsetuntemus kasvaa
  • Ymmärrät ihmisten erilaisuutta paremmin

Mitä teemme toisin kuin muut kehittäjät?

  1. Yhteistyö alkaa yksilöllisellä painekäyttäytymistestillä.
  2. Painekäyttäytymisprofiili tuo suoraan asian ytimeen heti ensimmäisessä tapaamisessa ja vahvistaa luottamusta.
  3. Valmennus tehdään kahden coachin yhteistyönä.
  4. Seuraamme vaikuttavuutta ja tiedämme, että kestävien tulosten saavuttaminen vaatii aivoystävällisiä menetelmiä ja aikaa 4 – 6 kuukautta.

Miten vahvistamme vaikuttamistaitoja?

Valmennusprosessi alkaa yksilöllisesti  ja jatkuu ryhmässä. Teemme tavoitteellista ja johdonmukaista kehittämistä aivoystävällisillä ja osallistavilla menetelmillä.

 

 

Yhteistyön kesto on n. 6-8 kuukautta ja prosessi rakentuu seuraavasti:  aloitustapaaminen, yksilöllinen painekäyttäytymismittaus, yksilöllinen palautekeskustelu mittaustuloksista eli omasta painekäyttäytymistprofiilista ja ryhmän yhteiset valmennussessiot n. kerran kuukaudessa, yhteensä kuusi kertaa.

Caleidocons™ valmennuksen voima tulee siitä, että yhteistyötä ei tehdä rajallisen työmuistin vaan laajan sosiaalisen muistin varassa. Osallistavien ja aktiivisten menetelmien kanssa vaikeatkin teemat voidaan tehdä näkyväksi. Näin niihin päästään kiinni ja vaikuttamaan. Muutos näkyy osallistujien ajattelussa, olemisessa ja toiminnassa.

Jaa tämä artikkeli: